Vize şi servicii consulare

Servicii de viză pentru cetăţeni străini

Pentru depunerea cererilor de viză va rugam sa accesati aplicatia on-line evisa.mae.ro .

 

Dupa finalizarea aplicatiei petentul primeste o programare pe e-mail in vederea depunerii documentelor , a platii taxei si a interviului.

Cererea de viză se depune personal.  Nu se preiau cereri de viză transmise prin poştă sau curierat rapid. Paşaportul se ridică pe baza chitanţei de plată a taxei consulare de viză.

Documentele justificative care atestă scopul călătoriei în România (invitaţii din partea companiilor, invitaţii autentificate la notar public şamd) trebuie să fie prezentate în original şi copie. Copia se reţine la dosarul de viză, iar originalul trebuie să fie pregătit pentru prezentare la trecerea frontierei de stat în cazul în care agentul Poliţiei de Frontieră solicită justificarea scopului călătoriei. Acordarea vizei nu garantează accesul străinilor în România.

 

Procesarea unei cereri de viză durează: 

Durata de procesare a vizei se considera incepand cu ziua achitarii taxei, interviu si depunerea documentelor originale, pe baza programarii primite pe email , in 48 orepana la 7 zile ( in functie de gradul de incarcare consulara)  prin intermediul sistemului on-line evisa.mae.ro . 

 14  zile lucratoare , daca nu este necesară aprobarea autoritatilor din Romania . 

sau

MINIM 3 SAPTAMANI,  DACA ESTE NECESARA APROBAREA  AUTORITATILOR DIN ROMANIA:  pentru aceste aprobari sunt necesare între 7 si 14 zile lucratoare de la data introducerii in sistem la misiune ( minim 7 zile lucratoare ) . 

MINIM 4 SAPTAMANI  PENTRU VIZA DE LUNGA SEDERE. 

Taxa viza scurta sedere : 260 AED 

                                              sau

                                             150  AED(pentru tarile cu care sunt semnate acorduri bilaterale)

Taxa viza lunga sedere  : 520  AED 

Accesul la secţia consulară se face pe baza programarilor primite prin intermediul sistemului on-line evisa.mae.ro , conform programului.

Informaţia completă pentru depunerea cererii de viză şi a documentelor justificative impuse de legislaţia în vigoare poate fi consultată în paginile de internet gestionate şi actualizate periodic de consulat .

Ambasada descurajează corespondenţa pe tema vizelor.

 

In focus

Organizarea licitaţiei de autoturisme aflate în parcul rece la Consulatul General al României la Dubai

12.02.2020

Organizarea licitaţiei de autoturisme aflate în parcul rece la Consulatul General al României la Dubai Autoturism Mercedes E230 , an…

DIPLOMATIC CARS FOR SALE

12.02.2020

CONSULATE GENERAL OF ROMANIA in Dubai Auction with closed envelope (11.02- 05.03.2020) For Mercedes E230 , year of manufacture …

Programul de burse oferite de România pentru studenţii străini , anul universitar 2020-2021

20.12.2019

Vă aducem la cunoștință lansarea programului de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, pe baza HG 288/1993, pentru anul…
  • "Consulatul mai aproape de casa ta !" Puteti aplica on-line pentru servicii consulare precum : acte notariale, acte de stare civila ,cetatenie, etc. Astfel, aplicatia este verificata, validata si veti avea posibilitatea sa efectuati programare. Timpul de asteptare la preluarea actelor precum si pentru eliberarea acestora se reduce considerabil. Daca aplicati on-line, in masura in care aplicatia este corecta si documentele originale sunt complete, inclusiv copii, este posibil ca procura dumneavoastra sau declaratia notariala, sa fie eliberata pe loc, in ziua programarii ! Va asteptam !