Prima pagină

PROGRAM

 

INFORMATII UTILE : Consulatul General al României la  Dubai nu are program cu publicul, în datele de 25-26 decembrie 2019  si 1-2 ianuarie 2020 .

Activitatea consulara : SE REALIZEAZA NUMAI PE BAZA DE PROGRAMARI ON-LINE  :

 

PROGRAM CU PUBLICUL  pe baza de programari ON-LINE 

Acte notariale si de stare civila, cetatenie pe  www.econsulat .ro

Documente de calatorie - pasapoarte si titluri de calatorie www.econsulat.ro

Vize - www.evisa.ro

ACTE NOTARIALE , STARE CIVILA si CETATENIE 

DUMINICA, LUNI , MARTI,  MIERCURI  orele 09.00 - 14.30, cu programare 

JOI , orele 12.00-14.00 , cu programare

PASAPOARTE 

DUMINICA, LUNI, MARTI, MIERCURI 

9.00- 13.30 , preluare aplicatii , cu programare 

13.30 -14.30 , eliberare pasapoarte sosite la misiune , fara programare 

JOI 

9.00-14.30 , eliberare pasapoarte sosite la misiune, fara programare 

VIZE 

DUMINICA, LUNI si MIERCURI 

10.00-13.30, preluare aplicatii , cu programare

13.30-14.30 eliberare vize aprobate 

JOI

10.00-12.00 Depunere juramant , pe baza programarilor la ghiseu efectuate in ziua colectarii cererii de redobandire a cetateniei 

Vizite la penitenciar , asistenţă consulară 

 

*Nota : Cererile  de viza se efectueaza numai on-line, www.evisa.ro si aplicantii  primesc  pe email in cca. 24- 72 ore lucratoare pana la 7-10 zile, in perioade extrem de aglomerate( vara si sarbatorile de iarna),  mesaj cu data programarii.

 

DIN MOMENTUL PRIMIRII PROGRAMARII, INTERVIUL POATE FI IN CCA. 2-3 saptamani până la 6 SAPTAMANI in lunile de vară şi sfarsit de an, IN FUNCTIE DE NUMARUL APLICATIILOR PRIMITE IN SISTEMUL EVISA . 

DURATA DE PROCESARE A VIZEI ESTE , INCEPAND CU DATA DEPUNERII DOCUMENTELOR ORIGINALE, INTERVIU SI ACHITATAREA TAXEI DE : 7-14 ZILE LUCRATOARE LA CONSULAT SI 7-14 ZILE PENTRU APROBAREA DIN PARTEA AUTORITATILOR DIN ROMANIA. Daca autoritatile romane considera necesar, durata de procesare poate fi extinsa. Va recomandam ca aplicatia de viza sa fie cu cca o luna inainte de data de plecare.

Procesarea vizei de lunga sedere dureaza cca 6 saptamani.

Durata de procesare a pasaportului este de minim 90 de zile din momentul aplicatiei la consulat, tinand cont de faptul ca , documentele vin  cu curierul diplomatic, o data la 3 luni. Puteti opta pentru ridicarea pasaportului din Romania, prin imputernicit cu procura sau personal si astfel colectarea se poate realiza in cca 12-14 zile. 

La aplicatia pentru pasaport fiecare petent primeste detalii despre link-ul unde se poate verifica sosirea pasaportului la consulat:

http://dubai.mae.ro/cauta-pasaport

ACTE NECESARE pentru aplicatia de PASAPORT : http://www.mae.ro/node/1424      

                          

Cu aplicatia  on-line in www.econsulat.ro, (in masura in care aplicatia este corecta si documentele originale sunt complete, inclusiv copii), este posibil ca procura dumneavoastra sau declaratia notariala, sa fie eliberate pe loc, in ziua programarii !

 

IN PERIOADA DE VARA SI CEA A SARBATORILOR DE IARNA, DURATA PROGRAMARII PENTRU VIZE  POATE FI EXTINSA ( 2-4- saptamani) , IN FUNCTIE DE NUMARUL APLICANTILOR . Programarea este generata de sistemul on-line , la data aplicatiei, pe baza numarul cererilor anterioare aplicatiei Dvs.                       

PENTRU COLECTAREA RAPIDA A DOCUMENTELOR , VA RECOMANDAM SA PREZENTATI UN SET DE COPII, PENTRU ACTELE NOTARIALE SI 2 SETURI DE COPII, PENTRU ACTELE DE STARE CIVILA ( NASTERE, CASATORIE ). 

Pe durata lunilor extrem de aglomerate vara si iarna, programarea pentru servicii noariale poate dura pana la 30 zile , va rugam sa aplicati cu suficient timp in avans. 

 

Pentru acte notariale , de stare civila ( certificate de nastere, casatorie, deces) , cetatenie : IN SISTEMUL ON-LINE ww.econsulat.ro.  Aplicatia permite atasarea in format word a modelelor de procuri speciale. 

Cetatenii straini , care nu cunosc limba romana  si nu pot accesa aplicatia www.econsulat.ro , trebuie sa se  programeze pe adresa de email dubai@mae.ro si sa se prezinte cu traducator autorizat la ghiseu sau sa efectueze procura pe plan local , la notar autorizat urmand a supralegaliza documentul la Ministerul Afacerilor Externe EAU, Ministerul Justiţiei EAU şi ulterior la consulat. 

Pe durata lunilor extrem de aglomerate vara si iarna, programarea pentru acte notariale poate dura pana la 30 zile , va rugam sa aplicati cu suficient timp in avans. 

ANUNT  IMPORTANT  :  pentru a veni in sprijinul petentilor ,  PROGRAMARILE PENTRU APLICATIILE DE  PASAPOARTE SI TITLURI DE CALATORIE SE REALIZEAZA ON-LINE pe   www.econsulat.ro , sectiunea Documente de Calatorie. 

Pe durata lunilor extrem de aglomerate vara si iarna, programarea  pentru pasapoarte poate dura pana la 30 -60 zile , va rugam sa aplicati cu suficient timp in avans. 

Aresa de e-mail  dubai.programari@mae.ro nu mai este activa, toate programarile pentru servicii consulare efectuindu-se on-line pe www.econsulat.ro.

 

Sectia Consulara din Abu Dhabi fiind inchisa momentan va rugam sa selectati explicit la jurisdictie si resedinta DUBAI in loc de Abu Dhabi si celelalte emirate. La fel si pentru rezidentii din Bahrein si Yemen.

Folosim această ocazie pentru a vă recomanda accesarea, mult mai facilă, a serviciilor consulare prin intermediul Ghișeului consular virtual www.econsulat.ro pentru diminuarea considerabilă a timpilor de așteptare și eliminarii riscului de a vă prezenta la sediul Secției Consulare fără documentele necesare.

Pentru informatii consulare dispuneti de 5 numere de telefon si o adresa de email .

Va recomandam sa solicitati in scris aceste informatii, pentru o corecta intelegere.

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români):contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): Aceste numere sunt conectate direct la call-center-ul consular care funcționează la București în cadrul Ministerului Afacerilor Externe
+ 971 4 3492970
+ 971 4 3492972
+ 971 4 3492973
+ 971 4 3492974
+ 971 4 3856771

Va multumim !

 

In focus

Organizarea licitaţiei de autoturisme aflate în parcul rece la Consulatul General al României la Dubai

12.02.2020

Organizarea licitaţiei de autoturisme aflate în parcul rece la Consulatul General al României la Dubai Autoturism Mercedes E230 , an…

DIPLOMATIC CARS FOR SALE

12.02.2020

CONSULATE GENERAL OF ROMANIA in Dubai Auction with closed envelope (11.02- 05.03.2020) For Mercedes E230 , year of manufacture …

Programul de burse oferite de România pentru studenţii străini , anul universitar 2020-2021

20.12.2019

Vă aducem la cunoștință lansarea programului de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, pe baza HG 288/1993, pentru anul…
  • "Consulatul mai aproape de casa ta !" Puteti aplica on-line pentru servicii consulare precum : acte notariale, acte de stare civila ,cetatenie, etc. Astfel, aplicatia este verificata, validata si veti avea posibilitatea sa efectuati programare. Timpul de asteptare la preluarea actelor precum si pentru eliberarea acestora se reduce considerabil. Daca aplicati on-line, in masura in care aplicatia este corecta si documentele originale sunt complete, inclusiv copii, este posibil ca procura dumneavoastra sau declaratia notariala, sa fie eliberata pe loc, in ziua programarii ! Va asteptam !